Sådan passer du din Philodendron Imperial Green

Skrevet af: Stine Bøllingtoft

|

|

Tid til at læse 4 min

Philodendron Imperial Green

''Philodendron Imperial Green er en fantastisk plante. Med dens smukke, dybgrønne blade og lette pleje er denne plante det perfekte valg for både begyndere og erfarne planteejere. Se vores philodendron kollektion her''

Historien om Philodendron Imperial Green

Philodendron Imperial Green er en hybrid, der er opstået gennem omhyggelig avl og selektion. Den er udviklet for at skabe en plante med et imponerende udseende og en mere kompakt vækstform end nogle af dens mere viltre slægtninge.


Philodendron Imperial Green er en tropisk plante, som en del af Arum/Araceae-familien. Den stammer oprindeligt fra regnskovene i Syd- og Mellemamerika. Dens store, skinnende, dybgrønne blade gør den til en imponerende og dekorativ plante, der let kan bringe et strejf af tropisk atmosfære ind i ethvert hjem.

Vanding

Philodendron Imperial Green foretrækker at have jævnt fugtig jord, men ikke våd. Vand planten, når de øverste 2-3 centimeter af jorden føles tør ca. 1-2 gange hver 14. dag. Overvanding kan føre til at rødderne rådner og at Philodendron Imperial Green får gule blade, så det er vigtigt at have en godt drænet jordblanding og undgå at lade planten stå i vand.

Placering

Philodendron Imperial Green trives bedst i indirekte, men lyst lys. Undgå direkte sollys, da det kan skade bladene og forårsage solskoldning. Philodendron Imperial Green vil også vokse godt i lavere lysforhold, men dens vækst kan blive langsommere, og bladene vil muligvis ikke udvikle sig så fuldt ud. En placering nær et øst- eller vestvendt vindue er ideel.

Temperatur

Philodendron Imperial Green foretrækker en temperatur mellem 15-30 grader. Undgå temperaturer under 15 grader, da dette kan stresse planten og forårsage skade på bladene. Philodendron Imperial Green trives i et varmt og fugtigt miljø, så overvej at bruge en luftfugter eller placere planten på en bakke med fugtige småsten for at øge luftfugtigheden omkring den.

Gødning

Gød din Philodendron Imperial Green med en svag opløsning af en vandopløselig gødning hver 4-6 uge i vækstsæsonen (forår og sommer). Reducer gødningen til en gang hver 8-10 uge om vinteren. Det er vigtigt ikke at overgøde din Philodendron Imperial Green, da det kan føre til rodskade og skade på bladene. Følg altid anvisningerne på gødningspakken for den korrekte dosering.

Ompotning og beskæring

Philodendron Imperial Green vokser forholdsvis langsomt og behøver ikke ompotning hvert år. Når rødderne begynder at fylde potten, eller hvis væksten synes at være hæmmet, kan du ompotte din Philodendron Imperial Green i en større potteskjuler med frisk jord. Brug en veldrænet jordblanding og en potteskjuler, der er 2-3 centimeter større i diameter end den nuværende. Behold Philodendron Imperial Green i sin nuværende kokospotte, da kokospotten nedbrydes med tiden. Den skal blot over i en ny potteskjuler. Det er bedst at ompotte om foråret, når Philodendron Imperial Green begynder at vokse igen.

 

Beskæring er generelt ikke nødvendig for Philodendron Imperial Green, men du kan fjerne døde eller beskadigede blade for at holde planten sund og pæn. Brug en ren og skarp saks eller beskærer for at minimere risikoen for infektion.

Udfordringer med Philodendron Imperial Green

Gule blade

Overvanding eller for lav temperatur kan forårsage gule blade. Sørg for at vand jævnt og undgå at lade Philodendron Imperial Green stå i vand. Hold planten væk fra træk og temperaturer under 15 grader. Hvis du bemærker, at kun de nederste blade bliver gule, kan det være naturligt, da ældre blade falmer og dør for at give plads til ny vækst.

Brune bladspidser

Lav luftfugtighed eller mangel på vand kan føre til brune bladspidser. Øg luftfugtigheden omkring din Philodendron Imperial Green ved at bruge en luftfugter, placere en skål med vand i nærheden eller ved at sætte Philodendron Imperial Green på en bakke med fugtige småsten. Sørg for regelmæssig vanding, når jordens overflade tørrer ud.

Skadedyr og sygdomme

Philodendron Imperial Green kan være modtagelig for skadedyr som bladlus og spindemider.

 

Bladlus er små, bløde insekter, der ofte har en grønlig, gul, sort eller lyserød farve. De er typisk mellem 1 og 3 mm lange. Bladlus suger saften ud af planterne ved at angribe deres blade og stængler. Dette kan føre til misfarvede, krøllede eller deformerede blade, svag vækst og i alvorlige tilfælde, at din Philodendron Imperial Green dør. Bladlus reproducerer meget hurtigt, hvilket gør dem til et udbredt problem for mange planter.

Spindemider er små, edderkoplignende dyr. De er meget små, normalt omkring 0,5 mm lange, og kan være svære at se med det blotte øje. Spindemider har ofte en rødlig, brun eller grøn farve og lever i kolonier på undersiden af bladene på din Philodendron Imperial Green.

Spindemider forårsager skade ved at suge saft fra planteceller, hvilket resulterer i små gule eller hvide pletter på bladene. I alvorlige angreb kan bladene blive helt gule, tørre og falde af. Spindemider trives i tørre og varme forhold og kan sprede sig hurtigt fra plante til plante. De laver også fine spindelvæv, hvorfra de har fået deres navn.

 

Kontroller jævnligt din Philodendron Imperial Green for tegn på skadedyr, og fjern eventuelle skadedyr manuelt, hvis det er muligt. Behandl efter behov med sæbevand, neemolie eller en passende skadedyrsbekæmpelse.

Hvor ofte skal jeg vande min Philodendron Imperial Green?

Vandingsfrekvensen for din Philodendron Imperial Green afhænger af flere faktorer, herunder årstid, temperatur og luftfugtighed. Generelt bør du lade jorden tørre ud til omkring 2-3 cm dybde, før du vander igen. Dette kan variere fra én gang om ugen i sommermånederne til én gang hver 2-3 uger i vintermånederne. Husk altid at dræne overskydende vand fra potten for at undgå rodskader.

Hvordan kan jeg få min Philodendron Imperial Green til at vokse hurtigere?

For at fremme hurtig vækst i din Philodendron Imperial Green, skal du sørge for at placere planten i et lyst, indirekte lys og opretholde en konstant temperatur på omkring 15-30 grader. Vand regelmæssigt, men lad jorden tørre ud mellem vandinger, og gød planten med en balanceret gødning i vækstsæsonen. Desuden vil en regelmæssig ompotning i en større potteskjuler med frisk jord bidrage til at fremme en sund vækst.

Kan Philodendron Imperial Green tåle direkte sollys?

Ja, Philodendron Imperial Green kan sagtens tåle direkte sollys. Men hold altid øje med om plantens blade ser ud til at mistrives. Hvis dette sker, skal planten stå et sted med inddirekte sollys i de varme måneder.

Er Philodendron Imperial Green giftig for hunde og katte?

Ja, Philodendron Imperial Green kan være giftig for både hunde og katte. Planten indeholder giftige stoffer, som kan forårsage irritation og ubehag i mund, svælg og mave, hvis de indtages. Hvis dit kæledyr har spist Philodendron Imperial Green, bør du kontakte din dyrlæge med det samme.