Sådan passer du din Ginseng Ficus Microcarpa

Skrevet af: Stine Bøllingtoft

|

|

Tid til at læse 7 min

Ginseng Ficus Microcarpa i en grå potteskjuler op af en hvid væg.

''En Ginseng Ficus Microcarpa er et fantastisk sted at starte, hvis du vil lære om den gamle japanske kunstform Bonsai. Den ser godt ud og kræver lidt pleje sammenlignet med andre bonsai, som kan være svær at dyrke. Sværhedsgraden ved at begynde, vedligeholde og passe en bonsai afholder mange mennesker fra at deltage i denne interessante aktivitet, men ginseng ficusen skulle hjælpe dig med at trænge igennem og komme ind i bonsaiens verden. Se vores ficus planter her''

Historien om Ginseng Ficus Microcarpa

Ginseng Ficus Microcarpa, også kendt som Banyan Fig eller Taiwan Ficus, er en attraktiv og dekorativ indendørs plante, der er nem at passe og tilføjer et grønt touch til dit hjem. Ginseng Ficus Microcarpa er medlem af familien Moraceae eller Mulberry, og den trives i hele verdens tropiske klimaer.

Denne plante stammer fra regnskovene i Asien, hvor den vokser op ad træer og andre planter. I naturen kan den vokse op til flere meter i højden, men som indendørs plante vil den typisk vokse langsommere og være mindre.

Vanding

Ginseng Ficus Microcarpa foretrækker fugtig jord, men kan ikke lide at have våde rødder. Når din Ginseng Ficus Microcarpa udsættes for for meget vand i en længere periode, vil den udvikle rodråd og dø. Heldigvis er der et par ting, du kan gøre for at undgå dette: Vand kun din Ginseng Ficus Microcarpa, når jorden er helt tør (Ca. 1-2 gange hver måned).

Når du vander din Ginseng Ficus Microcarpa, skal du sørge for at væde jorden grundigt og derefter lade den tørre helt, før du vander igen. At vande din plante grundigt sikrer, at al jorden absorberer fugten, før den dræner til bunden af potten. Et af de hyppigste problemer med ficustræer er overvanding, så vær forsigtig med at vande. Hvis du ikke er sikker på, om du skal vande din Ginseng Ficus Microcarpa, er det bedst at vente et par dage. Hvis den har været tør i længere tid, vil den tabe et par brune og tørre blade, så vand den før dette sker.

Placering

Ginseng Ficus Microcarpa vil kræve meget indirekte lys. Hvis du opdager, at bladene bliver gule eller brune, indikerer dette, at din Ficus Ginseng får for meget sol. Indirekte sollys foretrækkes, selvom et par timers direkte sollys om morgenen er ok, så længe den ikke modtager det stærkere direkte sollys om eftermiddagen. Om eftermiddagen vil direkte solskin være for varmt til Ginseng Ficus Microcarpa planten.

Temperatur

Det er vigtigt at huske, at Ginseng Ficus Microcarpa trives bedst ved en temperatur på omkring 18-27 grader. Det svare til det danske hjems normale temperatur. så der er ingen grund til at tilføre mere varme ved planten.

Gødning

Brug en god kvalitet plantegødning: Vælg en plantegødning, der er beregnet til indendørs planter og indeholder de næringsstoffer, din Ginseng Ficus Microcarpa har brug for. Følg producentens anvisninger for dosering og hyppighed.

 

Gød planten regelmæssigt: Gød  Ginseng Ficus Microcarpa regelmæssigt i løbet af vækstsæsonen (Normalt forår til efterår), men lad være med at gøde planten i vintermånederne, når væksten er langsommere.

Gød  Ginseng Ficus Microcarpa ved vanding: Gød planten, når du vander den, så gødningen kan nå rødderne og blive absorberet af planten.

 

Undgå at overgøde Ginseng Ficus Microcarpa: Overgødning kan føre til skader på planten og få den til at tørre ud. Følg producentens anvisninger for dosering og hyppighed, og undgå at gøde Ginseng Ficus Microcarpa, hvis jorden allerede er gødet eller føler sig fugtig.

Ompotning og beskæring

Hvis du har passet godt på din Ginseng Ficus Microcarpa i et år eller mere, er den sandsynligvis vokset meget. Hvis det ser ud til at planten er holdt op med at vokse midt i foråret eller sommeren, Kan dette indikere, at det er tid til at ompotte din plante! Når din Ginseng Ficus Microcarpa bliver rodbundet, ved du at det er tid til at ompotte den. Du kan nemt afgøre, om din Ginseng Ficus Microcarpa er rodbundet, ved forsigtigt at trække den ud af potten og kigge på rødderne. Din plante er officielt rodbundet, hvis du bemærker flere rødder end jord, og jorden er meget tæt pakket omkring rødderne. At ompotte Ginseng "Ficus Microcarpa" i en større potte vil give den mere plads til at vokse og vil holde den sund. Det bedste tidspunkt at ompotte en Ficus Ginseng Microcarpa er i foråret, når planten er ved at komme ud af dvale. Før du ompotter skal du vente indtil jorden er tør og fjern derefter forsigtigt planten fra potten (Bruger du vores kokospotter er dette trin ikke nødvendigt, da planten vokser ud igennem kokospotten). Hvis rødderne er blevet for store, kan du klippe dem til med en skarp saks, inden du ompotter. At trimme rødderne lidt, hvis du bruger en lav krukke, er en god idé, fordi det holder rødderne kompakte og hjælper med din plantes generelle sundhed. Vælg en potte, der kun er lidt større end originalen, og pak frisk jord omkring rødderne, inden du vander grundigt. Det er vigtigt at bruge en potte, der kun er lidt større end den eksisterende potte, da det er meget nemt at overvande din ficus og fremkalde rodråd, hvis du planter den i en potte, der er alt for stor.
Før ny vækst dukker op, beskær din Ginseng Ficus Microcarpa sidst på vinteren eller det tidlige forår. En skarp saks eller beskæringssaks skal bruges til at fjerne døde eller knækkede grene. Hvis du bruger din Ginseng Ficus Microcarpa som en ordentlig bonsai, er det nu du skal forme dit træ efter din smag! For aggressiv beskæring vil mindske mængden af blade og saftproduktion.

Udfordringer med Ginseng Ficus Microcarpa

Gule eller brune blade

Gule eller brune blade på en Ginseng Ficus Microcarpa kan være et tegn på, at planten får for meget eller for lidt vand. Hvis du bemærker, at plantens blade bliver gule eller brune, kan du prøve at ændre vandingsrutinen for at se, om det hjælper.

For meget vand: Hvis jorden i potten er for våd, kan rødderne begynde at rådne, hvilket kan føre til gule eller brune blade. Sørg for at vande planten regelmæssigt, men lad jorden tørre ud mellem vandinger, og undgå at overvande den. Du kan også prøve at ændre jordblandingen for at forbedre dræningen.

For lidt vand: Hvis planten ikke får nok vand, kan blade blive gule eller brune og begynde at tørre ud. Sørg for at vande planten regelmæssigt, og lad ikke jorden tørre ud for hurtigt. Du kan også prøve at tilføje en lille mængde vandholdende granulat til jorden for at holde på fugten længere.

Det er også en god idé at huske at gøde planten regelmæssigt, da mangel på gødning også kan føre til gule eller brune blade. Brug en god kvalitet plantegødning, og følg producentens anvisninger for dosering og hyppighed.

Skadedyr og sygdomme

Bladlus: Bladlus er små, grønne insekter, der suger saften ud af plantens blade. De kan forårsage misfarvning og tørring af blade, og de kan sprede sig hurtigt fra plante til plante. Du kan fjerne bladlus manuelt ved at tørre dem af med en fugtig klud eller ved at bruge et insektmiddel, der er beregnet til at fjerne bladlus. Det er også en god idé at huske at beskytte dine hænder og øjne, når du bruger insektmidler, og at holde Ginseng Ficus Microcarpa væk fra børn og kæledyr, indtil insektmidlet er tørret.

 

Skælmider: Skælmider er små, gennemsigtige insekter, der suger saften ud af stængler og bladene på din Ginseng Ficus Microcarpa. De kan forårsage misfarvning og tørre blade, og de kan sprede sig hurtigt fra plante til plante.

Hvor kan jeg købe en Ginseng Ficus Microcarpa?

Du kan købe en Ginseng Ficus Microcarpa ved PottePlanten.dk, eller i plantebutikker. Du kan også overveje at købe en fra en lokal bonsai-klub eller en erfaren bonsai-entusiast, da de ofte har kvalitetsplanter til rådighed.

Kan jeg placere min Ginseng Ficus Microcarpa udendørs?

Ginseng Ficus Microcarpa er en tropisk indendørs plante og bør derfor ikke placeres udendørs i et koldt klima. Hvis du bor et sted med et varmt og fugtigt klima, kan du dog overveje at placere den udendørs i en skyggefuld eller delvis skyggefuld placering, hvor den er beskyttet mod direkte sollys og vind. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at når planten skiftes fra indendørs til udendørs, kan den have brug for en gradvis tilpasning til den nye belysning og temperatur, for at undgå at blive chokeret og beskadiget.

Hvad er forskellen mellem en Ginseng Ficus Microcarpa og en almindelig Ficus-træ?

En anden forskel er deres størrelse: Almindelige Ficus-træer kan vokse op til flere meter i højden, mens Ginseng Ficus Microcarpa normalt er mindre og vokser langsommere. Det betyder også, at Ginseng Ficus Microcarpa er mere velegnet til indendørs dyrkning, mens almindelige Ficus-træer ofte anvendes udendørs i varme klimaer.

Hvordan kan jeg forme min Ginseng Ficus Microcarpa som en bonsai?

For at forme din Ginseng Ficus Microcarpa som en bonsai skal du beskære den regelmæssigt og træne dens grene ved hjælp af ledninger. Du kan også bruge specielle bonsai-værktøjer, som en skarp beskæringssaks og bonsai-ledninger, til at skabe den ønskede form. Forskellige bonsai-stile, som for eksempel "formal opretstående", "informal opretstående" og "kaskade", kan opnås ved hjælp af forskellige teknikker og metoder.

Hvad er fordelene ved at have en Ginseng Ficus Microcarpa i mit hjem?

Ud over at tilføje et dekorativt element til dit hjem, har Ginseng Ficus Microcarpa også andre fordele. Det kan hjælpe med at rense luften i dit hjem ved at absorbere skadelige kemikalier og forurenende stoffer. Det kan også hjælpe med at reducere stressniveauet og øge din produktivitet og koncentrationsevne.