Spring til indhold

Sådan passer du din Alocasia Pink dragon

Pink Dragon

''Hvis du leder efter en levende, enestående plante til din samling, så skal du ikke lede længere end Alocasia Pink Dragon. Store pilespids formede blade med en blank, mørkegrøn overflade og udtalte lysegrønne årer vokser fra dens karakteristiske lyserøde stængler. Undersiden af bladene har en udsøgt bordeaux farve. Bladene kan blive op til 20 centimeter lange under de rigtige forhold. Disse planter er normalt ikke buskede, de bærer i stedet et spektakulært blad pr. stængel. Selvom alle Alocasia Pink Dragon blade falder af, kan der stadig dukke nye blade op, fordi planten vokser fra et løg. Under gode forhold og med ordentlig pleje vokser disse planter hurtigt og kan være ret modstandsdygtige og holder i årevis som en smuk tilføjelse til ethvert hus.''

Historien om Alocasia Pink Dragon

Alocasia Pink Dragon er en tropisk plante fra de sydlige Stillehavsøer og Filippinerne. Den trives i fugt og sollys. Navnet; Elefantøre stammer fra dens særprægede blade som minder meget om det majestætiske dyrs øre.

Vanding

Pink Dragon foretrækker at stå fugtigt, da den stammer fra tropiske steder. Det er derfor nødvendigt at vande disse planter regelmæssigt for at holde dem sunde. De bedste omstændigheder for Pink Dragon-rødder er konstant fugt, men ikke for vådt - hvis rødderne konstant er i vandmættet jord, vil det resultere i rodråd, sørg derfor for at jorden der bruges til en Alocasia Pink Dragon, dræner effektivt. Når den øverste fjerdedel af jorden er tør, vandes planten generøst, indtil vandet løber ud af drænhullerne i potten. Husk at holde jorden fugtig mellem vandingerne, da Pink Dragon kræver regelmæssig hydrering. Fordi disse planter ikke er tørkeresistente, anbefales det at finde en ven til at passe en Alocasia Pink Dragon, mens du er væk. Undgå at overvande dem om vinteren, da den i de kolde måneder er i dvale. I dvaleperioden optager planten mindre vand for at trives, og overskydende fugt i jorden kan skabe rodråd eller andre problemer. Vanding er den sværeste del i plejen af Alocasia Pink Dragon planten, men efterhånden som du lærer din plantes behov og cyklusser at kende, bliver det som en leg. Pink Dragon planter bør vandbestøves regelmæssigt, og de bør grupperes med andre planter for at øge fugtigheden. Alocasia Pink Dragons kræver tilstrækkelig luftcirkulation for at sikre, at fugt i luften fordamper og ikke forårsager råd; ikke desto mindre, undgå at placere en Alocasia Pink Dragon i nærheden af træk eller i et område hvor der forekommer temperatursvingninger.

Placering

Alocasia Pink Dragon er en lys elskende plante fra Ækvator. Overdreven lys bør dog undgås, da for meget intenst og direkte lys kan forårsage svitsning og brune blade. "Direkte" lys er typisk defineret som lys, der ikke er blevet filtreret via et materiale som glas eller reflekteret fra en anden overflade. Alocasia Pink Dragon bør ikke placeres mere end højest 1 meter væk fra et vindue, helst et vindue der vender mod vest eller syd, eller i et rum med masser af reflekteret lys. Tørre og brune blade kan tyde på, at Alocasia Pink Dragon får for meget lys, hvorimod blade som falder af planten, kan tyde på at den har behov for mere sollys. Vær opmærksom på hvordan din Alocasia Pink Dragon reagerer på det lys den modtager, Så vil du hurtigt finde den ideelle placering til den.

Temperatur

Alocasia Pink Dragon elsker varme og fugtige omgivelser med temperaturer fra 18 til 30 grader. Vær opmærk på at temperatur svingninger kan få Alocasia Pink Dragon til at visne eller kaste blade fra sig.

Gødning

Det anbefales at gøde Alocasia Pink Dragon, især i vækstsæsonen. Fra forår til sensommer skal du lede efter en passende stueplantegødning til din plante. Brug en halvstærk gødning en gang hver anden uge for at få Alocasia Pink Dragon til at vokse hurtigere.

Ompotning og beskæring

Nogle planter foretrækker heldigvis at være rodbundet, og Pink Dragon er en af dem. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at ompotte den så ofte som andre stueplanter. Alocasia Pink Dragon er ikke god til forandringer, som gør at planten kan gå i chok ved omplantning, det skal derfor kun ske når det er absolut nødvendigt. En meget ung Alocasia Pink Dragon plante, kan ompottes 1-2 gange om året hvis den vokser hurtigt, Men du behøver ikke at ompotte den, før den er et til to år gammel. Et godt råd er at skifte cirka de første 2 cm af plantens pottejord en gang om året, for at give den ny næring.

Udfordringer med Alocasia Pink Dragon

Gule blade

Overvanding er ofte årsagen til at planten får gule blade. Hold derfor igen med vandingen, hvis dette er tilfældet.

Brune blade

De mest almindelige årsager til at bladende på Alocasia Pink Dragon bliver brune, er mangel på vand eller for meget direkte sollys. Prøv at flyt planten til et andet sted eller øg vanding af planten.

Skadedyr og sygdomme

Fordi disse ikke er resistente overfor skadedyr, skal man sørge for at holde en Alocasia Pink Dragon sund og velholdt for at undgå sygdomme og skadedyr. Bladpletter, stængel- og/eller rodråd, mellus, spindemider, skæl, trips og hvidflue er alle almindelige plager for disse planter. Hold planten ren og sørg for at der ikke samler sig støv eller fugt på eller omkring en Pink Dragon for at undgå disse og andre problemer. Hvis planten bliver inficeret, skal du isolere den fra andre planter, behandle stænglen og bladene med et passende insektmiddel eller sæbevand. Man kan klippe de syge blade og/eller stængler. Det kan også være en fordel at erstatte jorden og vaske potteskjuleren for at fjerne eventuelle insekter eller sygdomme, der måtte være tilbage. For at undgå skadedyr og sygdomme skal du altid holde godt øje med dine planter og holde dem rene og passende vandet.

Hurtig Shopping