Er du mest til farverige eller grønne stueplanter?

Skrevet af: Stine Bøllingtoft

|

|

Tid til at læse 6 min

grønne stueplanter
farverig stueplante

"I sidste ende er valget mellem farverige planter og grønne stueplanter en personlig beslutning, og det er op til dig at beslutte, hvilken type der passer bedst til dit hjem og din livsstil."

Farverige- Vs. Grønne stueplanter

Stueplanter er en stor del af indretningen i vores hjem, og med så mange forskellige muligheder at vælge imellem, kan det være svært at beslutte, hvilken type man skal have. Skal man vælge de farverige blomstrende planter, eller skal man gå efter de grønne, stilrene planter? Begge typer har deres fordele og ulemper, og det afhænger af ens personlige stil og præferencer, hvad der vil være det bedste valg.

I denne blog tager vi dig med på en rejse, gennem planteriget, for at give dig en bedre forståelse for planterne, så du lettere kan finde det rette plantematch.

Se de største plantetrends i 2022.

Farverige stueplanter

Farverige blomstrende planter bringer liv og farve ind i dit hjem. De er en stor kilde til inspiration og kan være et rigtigt boost til dit humør. De blomstrende planter, såsom Philodendron Pink Princess, Calathea Sanderiana og Alocasia Pink Dragon, kan løfte stemningen i dit hjem med deres skønne farver.

Fordele ved farverige planter

Farverige blomstrende planter har mange fordele, herunder:

De bringer liv og farve ind i dit hjem.

De kan løfte dit humør.

De kan være en stor kilde til inspiration.

Forslag 1. Philodendron Pink Princess

Philodendron Pink Princess er en romantisk og livsfuld plante, der bringer farve til ethvert rum. Dens lyserøde, næsten fuchsia, blade er en unik og iøjnefaldende detalje, der får denne plante til at skille sig ud fra mængden. Placer den i et lyst rum for at få det bedste ud af dets farve og for at bringe liv til dine omgivelser. Philodendron Pink Princess er en perfekt plante til at opdatere din indretning med en touch af farve, mens den samtidig renser luften. Lad dens lyserøde farve bringe glæde til dit hjem med denne smukke og praktiske plante.

Forslag 2. Calathea Sanderiana

Calathea Sanderiana, den yndige Påfugle- eller Fiskebensplante, vil få dit hjem til at stråle med sin farverige og harmoniske stil. Plantens mørkegrønne og lyserøde riflede blade danser om dagen og lukker sig om natten, og den er en lille, tropisk stueplante, der oprindeligt stammer fra Sydamerika. Plantens inderste striber har en smuk, lyserød farve, der vil bringe et strejf af farve og liv til dit hjem.

Calathea Sanderiana er en nem plante at passe, og den er et must-have for alle, der elsker smukke, unikke planter i deres hjem. Det er en af de mest attraktive og stilfulde grønne stueplanter, du kan finde, og du vil elske at se den udfolde sig og danse i dit hjem hver dag.

Forslag 3. Alocasia Pink Dragon

Alocasia Pink Dragon er en betagende plante, der bringer en farverig berigelse til din indretning. Med sine lyserøde, næsten fuchsia, blade er Alocasia Pink Dragon en absolut oplevelse for øjet. Som så mange andre grønne stueplanter, skal den gerne placeres i et lyst rum for at få det bedste ud af dets farve, men den ser også fantastisk ud i et mørkt rum, hvor den nærmest oplyser rummet og bringer liv til dine omgivelser. Men det er ikke kun dets farve, der gør Alocasia Pink Dragon til en must-have plante i dit hjem. Den er også kendt for sin evne til at rense luften, så du kan føle dig godt tilpas og frisk, mens du nyder dens skønhed.

Forslag 4. Euphorbia Lactea

Euphorbia Lactea - den ideelle plante til at bringe liv og farve til dit hjem!

Med sin oprejste form og grønne og hvide marmorering vil Euphorbia Lactea være et blikfang i ethvert rum i dit hjem. Denne plante er også en vidunderlig luftrenser, der vil give dig og dine kære et frisk og sundt indeklima. Det er ikke kun denne smukke Euphorbia, som er luftrensende. Mange andre farverige- og grønne stueplanter har den samme vidunderlige egenskab.

Placer Euphorbia Lactea i et lyst rum for at få det bedste ud af dets farve, eller i et mørkt rum for at bringe liv til dine omgivelser. Uanset placering vil denne plante bringe en unik og opmærksomhedskrævende form til dit hjem.


Grønne stueplanter

De grønne stueplanter såsom Monstera Adansonii, Philodendron Green Princess, Alocasia Dragon Scale og Strelitizia Nicolai bringer kontrast i dit hjem. De grønne stueplanter har blade som skaber en rolig og stilfuld atmosfære i dit hjem.

Fordele ved grønne stueplanter

Grønne stueplanter har også mange fordele, herunder: 

De skabet et oase af den grønne natur i din bolig.

De skaber en rolig og stilfuld atmosfære. 

De skaber en flot kontrast til traditionelle boliger.

Forslag 1. Monstera Adansonii

Monstera Adansonii høre til de fascinerende grønne stueplanter som har et unikt, hullet bladmønster, der tilføjer en interessant dimensjon til enhver indretning. Dens luftrensende egenskaber gør det til et must-have for ethvert rum, mens dets evne til at vokse op ad ting og udvider sig gør det til en visuel førsteplads i ethvert hjørne. Du kan hænge en Monstera Adansonii i dit soveværelse for at skabe et stilfuldt og beroligende miljø, eller placere den i et vindueskarm for at bringe liv til din udsigt. Uanset hvor du placerer dem, vil disse grønne stueplanter, Monstera Adansonii, altid være en smuk og praktisk tilføjelse til din indretning. Kommer disse grønne stueplanter direkte fra os, vil Monstera kun være 20 cm høj, men vil med tiden vokse sig stor og få dens smukke hængende egenskab.

Forslag 2. Philodendron Green Princess

Philodendron Green Princess - De grønne stueplanter, der vil bringe liv til dit hjem!

Med sin frodige grønne farve og frodige blade vil Philodendron Green Princess være et smukt tilskud til din samling af grønne stueplanter. Dens enkle elegance vil med sikkerhed bringe ro og harmoni til ethvert rum i dit hjem.

Philodendron Green Princess er en utrolige nemme grønne stueplanter at tage sig af, hvilket gør dem til de perfekte grønne stueplanter for begyndere og erfarne planteejere. Placér de grønne stueplanter, Monstera Adansonii, i et lyst rum og se, hvordan de vokser og blomstrer i årene fremover.

Forslag 3. Alocasia Dragon Scale

Alocasia Dragon Scale - De dristige grønne stueplanter, der vil tænde ild i dit hjem! (ikke bogstaveligt, men den er hot!)

 

Med sine dristige, mønstrede blade og intens grønne farve minder Alocasia Dragon Scale om en drage, der spyr ild. Dens unikke udseende vil med sikkerhed give dit hjem en følelse af dramatik og liv.

 

Alocasia Dragon Scale er en stærk og robust plante, der er nem at tage sig af. Placér den i et lyst rum og nyd, hvordan den blomstrer og trives i årene fremover.

Forslag 4. Strelitizia Nicolai

Strelitzia Nicolai - De imponerende høje og grønne stueplanter med en kongelig fortid!


Strelitzia Nicolai er imponerende grønne stueplanter, der med sine høje blade bringer en kongelig følelse til dit hjem. Navngivet efter den britiske dronning Charlotte af Mecklenburg-Strelitz, er disse grønne stueplanter en ægte konge blandt grønne stueplanter.


Men Strelitzia Nicolai er mere end bare en smuk plante - den er også en stærk og robust plante, der er nem at tage sig af. Placér den i et lyst rum og nyd, hvordan den udfolder sine blade og trives i årene fremover.

Så hvad skal du vælge?

Det afhænger af dine personlige præferencer og livsstil, om du vil vælge farverige blomstrende planter eller grønne stueplanter. Hvis du ønsker at bringe liv og farve ind i dit hjem, så kan farverige blomstrende planter være det bedste valg for dig. Men hvis du ønsker en enklere løsning, så kan grønne stueplanter være det bedste valg.


Det er også værd at bemærke, at du ikke nødvendigvis skal vælge enten farverige blomstrende planter eller grønne stueplanter. Du kan også vælge at kombinere de to typer og oprette en farverig og grøn oase i dit hjem. Du kan fx placere grønne stueplanter i en farverig krukke eller vælge at kombinere farverige blomstrende planter med grønne planter i samme arrangement.


Det er vigtigt at huske, at uanset hvilken type stueplanter du vælger, så er det afgørende, at du passer godt på dem. Du skal sørge for at de får den rigtige mængde lys, vand og andre nødvendige plejefaktorer for at sikre, at de trives og bliver sunde og stærke.


I sidste ende er valget mellem farverige blomstrende planter og grønne stueplanter en personlig beslutning, og det er op til dig at beslutte, hvilken type der passer bedst til dit hjem og din livsstil. Uanset hvad du vælger, vil stueplanterne bringe liv, farve og inspiration til dit hjem, og de vil være en stor del af din indretning.