De 3 mest populære ampel og grønne hængeplanter i 2023

Skrevet af: Stine Bøllingtoft

|

|

Tid til at læse 4 min

grønne hængeplanter black jade

Introduktion


Har du også lagt mærke til de mange flotte grønne hængeplanter som dukker op overalt. Så er du bestemt ikke alene om det. Om det er rent funktionelt, at planter tager bordplads, eller fordi det stilistisk ser godt ud, så er grønne hængeplanter det nye sort!

Det som grønne hængeplanter kan, er at tilføje dimensioner til hjemmet. Det kan gøre at rummet føles større, ligesom et stort spejl. At lege med forskellige niveauer og dermed tilføje flere dimensioner, kan både gøres ved at sammensætte grønne hængeplanter, gulvplanter og planter på bordet.

Disse 3 grønne hængeplanter vil helt sikkert flyve direkte ind i hjertet hos dig.

Alternativt, find ud af om du mest er til farverige eller grønne stueplanter.

1. Coco Ampel – Den alsidige hængeplante

Den første potteskjuler til de grønne hængeplanter på listen, tilføjer en flyvende moderne atmosfære i hjemmet. Den er naturlig og eksotisk og klæder derfor mange hjem. Den er havnet på listen, fordi den passer til alt. Er man til den fine og elegante indretning, har Coco ampel et rundt og elegant udseende. Men den kan også være speciel og anderledes hvis man har et farverigt og legende hjem.


En gammel ideologi

Det som er så specielt ved grønne hængeplanter, er at de er flyvende. Den gamle ideologi om hvordan en plante skal se ud og være placeret, er blevet udfordret af et nyt, forfriskende og spændende tilgang. Men ideen er faktisk ikke så ny som vi tror. Vi har i mange år haft vores indendørs planter til at stå tæt på gulvet, da det symboliserer planten som vokser op af jorden. Derfor kan det også virke unormalt at hænge dem op. Men faktisk er det ikke så unormalt, da det ofte ses med udendørsplanter, såsom den blomstrende, farverige og grønne hængeplante Petunia som i sin ampel, giver farver og liv til terrassen. Denne effekt og trend er nu taget indenfor.


Et dekorativt element

Dekoration på både væg og loft ses allerede i form af lyskæder, også Kunst og malerier hænges på væggen for at skabe liv, men der findes nok ikke noget mere naturligt og smukt at dekorere med, end livet fra en plante.

2. Greenhouse Single & Double - Sansevieria hængeplanter

Sansevieria planten er en meget nem plante, den beder ikke om meget. Som det danske forsvar, er den udholden og stærk. Den kommer i mange forskellige størrelser og udtryk. 

 

Stærke og grønne hængeplanter

Det som gør at disse planter favoriserer sig som grønne hængeplanter, er at de kan overleve i flere måneder uden lys og vand. Der er derfor ingen krav til hvor du kan placere planten. Man kan f.eks. hænge planten i stuens hjørnekrog som ofte er svært at dekorere.

 

Niveauer og dimensioner

For at skabe et dynamisk udtryk kan man lege med niveauerne, ved at bruge 3 ens eller uens grønne hængeplanter i forskellige højder. Ved at bruge 3 grønne hængeplanter fremfor 2, er med til at give et mere behageligt og moderne udtryk. I den moderne indretning er man gået væk fra at indrette genstande som par og i stedet indrette med ulige tal. Det er simpelthen fordi ulige numre gør indretningen uperfekt og spændende.

 

Potteskjulerens design

Det samme gælder for potteskjulerens design. At sammensætte 3 ens potteskjulere i forskellige farver eller størrelser, er mere tiltalende end at sammensætte 3 identiske. Så hvis du vil prøve den moderne indretning, anbefaler vi et mix med Greenhouse Double og Greenhouse Single, hvor man kan lege med forskellige størrelser og farver.

3. Monstera adansonii - De fyldige og grønne hængeplanter

En plante som ved første øjekast kan virke ret simpel. Men lad dig ikke narre, den flotte plante fra slægten Monstera kan blive en lang, fyldig og flot krabat.

 

Plantens historie

I hverdagssprog kaldes den for Swiss cheese plant, da disse grønne hængeplanter har særprægede blade, som udformer huller som i en delikat Schweizerost.

Planten stammer fra Sydamerika, hvor den har tilbragt mest af sin tid på at klatre i træer. Dens luftrødder støtter sig nemlig til det som er nærliggende, om det er jorden eller en pind, så vil den med støtte vokse sig større. Hullerne i bladende har tidligere haft det formål, at gøre planten holdbar og modstandsdygtig over for de store mængder regn som den blev udsat for i junglen.

 

Den perfekte stueplante

Som stueplante kan man dog nøjes med at vande planten, en gang eller to om ugen. De tåler ikke overvanding, så  de må først vandes når de første 1-2 cm af jorden i potten er tør. For at simulere at din stue eller værelse er et tropisk klima, vil disse grønne hængeplanter elske et bad. Her vil en forstøverflaske være din bedste ven. Men planten har altså lært at klare sig uden sit bad og behøver derfor ikke dette. Medmindre man vil gøre lidt ekstra godt for planten.

 

Grønne hængeplanter til kæledyrshjemmet

Monstera slægten kan være giftig for kæledyr men der er de grønne hængeplanter særdeles gode for kæledyrsejere, da planterne kommer væk fra vores små venners færden. En plante kan være alle tiders lege-kasse for en lille kat og pludselig har man jord i hele stuen. Mens de dejlige aromatiske dufte fra planter kan tiltrække hundens opmærksomhed og her kan det være farligt hvis planten er giftig for hunde. Man kan læse på vores planteguide om den plante man søger er giftig eller om den er velegnet til et kæledyrshjem. Men lige meget hvilke planter du vælger, så er grønne hængeplanter en nem måde at holde planter i et hjem med kæledyr.

Grønne hængeplanter til enhver

Grønne hængeplanter er den perfekte måde til at tilføje et strejf af noget grønt til dit hjem! De hænger fra loftet og strækker sig mod jorden, som skaber en smuk og rustik atmosfære i ethvert rum. Grønne hængeplanter er også en utroligt nem måde at bringe liv og farve ind i dit hjem på. De kræver ikke meget plads og kan nemt passes og vedligeholdes, selv for dem med travle livsstile. Og det bedste af alt? Der er så mange forskellige slags grønne hængeplanter at vælge imellem, så du kan vælge den helt perfekte til dit hjem. Fra små, kompakte planter til store lange planter, der tilføjer drama til dit rum. Så hvis du vil tilføje et strejf af grønt til dit hjem, er hængeplanter den perfekte løsning!