Sådan skaber du en urban jungle i dit hjem

Skrevet af: Stine Bøllingtoft

|

|

Tid til at læse 6 min

Introduktion


En urban jungle er en indretningstrend, der går ud på at skabe et tropisk miljø i hjemmet ved hjælp af planter og grønne elementer. Dette kan gøres på mange forskellige måder, alt efter dine præferencer og den plads, du har til rådighed.


En urban jungle kan skabes ved at have mange planter i hjemmet, ved at hænge planter fra loftet eller ved at have store, grønne planter som et centralt element i indretningen. 


Ideen bag en urban jungle er at bringe naturen indenfor og skabe et mere levende og livligt hjem. Det er også en god måde at reducere stress og øge dit velvære.


Der er mange måder, hvorpå planter kan hjælpe med at reducere stress og øge velvære. For det første kan planter absorbere giftige stoffer fra luften og rense den, hvilket kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i dit hjem og dermed forbedre dit generelle velvære. For det andet kan planter have en beroligende effekt på mennesker, da deres grønne farve og deres bløde, organiske former kan have en afslappende virkning på øjet.


At vande og passe på planter kan også være en meditativ aktivitet, der kan hjælpe med at få tankerne væk fra hverdagens stress og bekymringer. 


Endelig kan planter også være en god måde at skabe en hyggelig og indbydende atmosfære i hjemmet, hvilket kan bidrage til at reducere stress og øge velvære. Følg disse trin for at skabe din egen urban jungle:

Materialer til din urban jungle


Store fyldige planter:

 • Monstera Deliciosa H:50 cm
 • Raw Grey el. Raw Mørkebrun Ø:17 cm
 • Monstera Deliciosa H:90 cm
 • Raw Grey el. Raw Mørkebrun Ø:24 cm

Hængeplanter:

 • Monstera Adansonii H:20 cm
 • Coconut potteskjuler Ø:9 cm

Bordplanter:

 • Calathea Sanderiana H:25 cm
 • Raw Grey el. Raw Mørkebrun Ø:11 cm
 • Philodendron Green Princess H:20 cm
 • Raw Grey el. Raw Mørkebrun Ø:11 cm

Evetuelt:

 • Et mix med egne planter eller planter efter eget valg.
urban jungle kvinde

Gennemgang

Step 1 - Vælg de rette planter til din urban jungle

Det er vigtigt at vælge planter til din urban jungle, som trives i det miljø, du har til rådighed. Der findes mange forskellige slags planter, og nogle kræver mere lys end andre, mens andre tåler mørkere forhold bedre. Før du går igang med at lave din urban jungle, så overvej om du har et lyst eller mørkt hjem, om der er meget eller lidt lys, og om der er varmt eller koldt. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilke forhold dit hjem har, før du vælger dine planter som skal indgå i din urban jungle. Har du for eksempel et rum med meget lys, kan du vælge planter som  Monstera Adansonii, Monstera Deliciosa eller Dieffenbachia Summer Style . Er der derimod mørkere forhold, kan du vælge planter som Sansevieria eller Philodendron Green Princess. Du kan også overveje, om du vil have større eller mindre planter i din urban jungle, og hvilken stil du ønsker at skabe med dine planter. Der findes mange forskellige slags planter, så du vil helt sikkert kunne finde nogle, der passer til dine ønsker og forhold, så du kan få den perfekte urban jungle.

Step 2 - Find matchende potteskjulere eller krukker

Der findes et utal af forskellige krukker og potter, du kan vælge imellem, når du skal indrette din urban jungle. Du kan vælge en ensartet stil for at skabe en rød tråd gennem dit hjem f.eks. med Raw potteskjuler, eller du kan vælge at mixe og matche for at skabe et mere uens og livligt udtryk. Der findes krukker i mange forskellige materialer, som fx keramik, terracotta og glas, og i mange forskellige størrelser og farver. Du kan også vælge krukker med forskellige former og mønstre, hvis du vil tilføje lidt ekstra personlighed til din urban jungle. Når du vælger krukker, er det vigtigt at tænke på, om de passer til stilen i dit hjem, og om de passer til de planter, du har valgt til din urban jungle. Det er også en god idé at vælge krukker, der er store nok til at rumme de planter, du vil have, men ikke så store, at det bliver for tungt eller upraktisk at flytte dem rundt.

Step 3 - Placer dine planter strategisk

Når du har valgt dine planter og krukker som skal indgå i din urban jungle, er det vigtigt at tænke på, hvordan du placerer dem i dit hjem. Dette kan du gøre ved at overveje, hvilke steder der har mest lys, og hvilke steder der er mørkere. Du kan også tænke på, hvordan dine planter vil passe ind i den øvrige indretning og skabe en sammenhængende stil, så det ikke kun er din urban jungle som passer sammen. Det kan være en god idé at placere dine planter i nærheden af vinduer eller på hylder, så de får så meget lys som muligt. Du kan også vælge at hænge dine planter fra loftet eller placere dem på borde eller i plantestativer for at skabe den helt rette urban jungle stil. Det er også en god idé at variere højderne på dine planter, så du skaber dybde og noget helt specielt i din urban jungle.

Step 4 - Udnyt hjemmets niveauer

Der er mange måder, du kan placere dine planter i niveauer for at skabe et unikt design og dybde i din urban jungle. Du kan for eksempel:

 

Hænge dine planter fra loftet: Dette kan være en god måde at udnytte pladsen i dit hjem, samtidig med at du skaber et interessant udtryk til din urban jungle. Du kan vælge at hænge planterne i forskellige højder for at skabe dybde og variation. Monstera Adansonii er en hængeplante som med tiden vil vokse sig stor og fyldig, i en Coconut potteskjuler Ø:9 cm, vil planten kunne hænge i loftet ved at bore 2 hulder i potteskjuleren. Find en stærk og holdbar snor eller et reb, du kan hænge planten op med. Du kan også vælge at bruge en planteophænger, der er specielt lavet til at hænge planter op. Sørg for at snoren eller rebet er stærkt nok til at bære vægten af planten og krukken.

 

Bruge plantestativer eller planteborde: Plantestativer og planteborde giver dig mulighed for at placere dine planter i forskellige højder, så du kan skabe et interessant udtryk til din urban jungle. Du kan også vælge at bruge trækasser eller andre opbevaringsmøbler til at placere dine planter i.

 

Bruge hylder: Hylder kan være en god måde at udnytte pladsen i dit hjem og samtidig skabe et interessant udtryk til din urban jungle. Du kan vælge at placere dine planter på hylder i forskellige højder, så du skaber dybde og variation.


Bruge forskellige størrelser af krukker: Du kan også skabe dybde ved at vælge krukker i forskellige størrelser og placere dem på forskellige niveauer. Dette kan være en god måde at skabe variation og interesse i din urban jungle.

 

Ved at placere dine planter i niveauer, kan du skabe et interessant og levende udtryk i din urban jungle og i dit hjem. Det er en god idé at eksperimentere med forskellige placeringer og finde den løsning, der passer bedst til dine behov og præferencer.

monstera planter

Step 5 - Giv planterne i din urban jungle en god pleje

For at dine planter skal trives i din urban jungle, er det vigtigt at give dem den rette pleje. Dette indebærer at vande dem regelmæssigt, men pas på ikke at overvande dem. Planter har brug for vand for at overleve, men hvis de får for meget, kan de begynde at rådne og dø. Du kan tjekke, om dine planter har brug for vand ved at stikke en finger i jorden. Hvis jorden føles tør et par centimeter nede, er det tid til at vande. Det er også en god idé at give dine planter gødning en gang imellem for at holde dem sunde og stærke. Der findes mange forskellige slags gødning, så du kan vælge den, der passer bedst til dine planter. Endelig er det vigtigt at beskytte dine planter mod skadedyr. Der findes mange skadedyr, der kan angribe planter, så det er en god idé at holde øje med, om der er tegn på skadedyr, og at handle hurtigt, hvis der er.

Det endelige produkt

Med disse trin i tankerne, vil du være godt på vej til at skabe din egen urban jungle i dit hjem. Det er en nem og billig måde at bringe lidt liv og farve ind i dit hjem, og det er også en god måde at reducere stress og øge dit velvære. Så giv det et forsøg – din egen urban jungle venter!

monstera adansonii

Seneste nyheder