Kokos Potte - Det bæredygtige alternativ til plastik

Skrevet af: Stine Bøllingtoft

|

|

Tid til at læse 5 min

kokospotte straight
kokos potte summer style

"Siger du også nej til plastik? Hos Potteplanten.dk har vi sagt farvel til plastik og fundet det perfekte bæredygtige alternativ."

Potte fremstillet af naturen

Kokospotten er lavet af naturens egen gummi og kokosfibre som er udvundet fra kokosnøddens ydre skal. De ”små hår” på ydresiden af kokosnødden er særdeles stærke fibre, som gør potten stærk og holdbar. Fibrene som bruges til at lave potten kommer fra produktionen af kokus. Ydersiden bliver sorteret fra mens indholdet sælges som kokosmælk og kokosmel, tilbage er restproduktet som kokosfibrene er lavet af.

Plastik Vs. Bæredygtig Potte

At bruge denne type potte har flere fordele. Plantens rødder vil have nemmere ved "at trække vejret" og få den korrekte mængde luft. Det vil heller ikke være muligt at overvande sin plante. Da Planten vil optage den mængde vand som den har brug for og lade resten sive ud af potten. En plastikpotte vil beholde vandet og få rødderne til at rådne. På den måde får plantens rødder de perfekte vækstbetingelser og vil med tiden vokse igennem kokospotten.

Plastikproduktionens udfordringer

Plastikproduktionen kan forurene luften med kemikalier, der kan være skadelige for mennesker og dyr.

Når plastik produktion sker, frigives der ofte store mængder af kemikalier i luften, såsom røggasser og dampe. Disse kemikalier kan være skadelige, for mennesker, dyr og planter. Derfor er det vigtigt at sikre, at plastikproduktionen sker på en miljøvenlig måde, så kemikalierne ikke forurener luften, F.eks. ved at bruge kokospotter.

Øget forbrug

Plastikproduktionen kan også kræve store mængder af vand og energi, hvilket kan føre til et øget ressourceforbrug og klimaforandringer. Dette kan føre til en øget belastning på vandressourcerne og bidrage til klimaforandringer gennem udledningen af drivhusgasser. Derudover kan den høje energiforbrug i produktionen også føre til en øget belastning på energisystemet og bidrage til luftforurening. Derfor er det vigtigt at sørge for at minimere ressourceforbruget ved plastikproduktionen og at vælge alternative materialer, som kokosfibre.

Plastik i naturen

Plastikpotter er en forholdsvis billig potte at købe og planten vokser hurtigt ud af potten. Dette medføre at plastikpotten ofte ender med at blive smidt ud. Nogle plastik potter bliver genbrugt og bliver enten genanvendt eller smeltet om. Problemet er når plastik ender i naturen. Her kan det tage hundredvis af år at nedbrydes. I mellemtiden kan det skade planter og dyr, der enten kan blive fanget i plastikaffaldet eller spise det.

 

Plastik er et materiale, der tager meget lang tid at nedbryde i naturen. Dette kan føre til et stort affaldsproblem, da plastikaffaldet kan forurene jorden og vandet, når det ikke bortskaffes korrekt. Derfor er det vigtigt at sørge for at bortskaffe plastik på en ansvarlig måde og at reducere vores brug af det, så vi kan mindske affaldsproblemerne.

 

Plastik kan også indeholde kemikalier, der kan være skadelige for mennesker, hvis de indåndes eller kommer i kontakt med huden.

Plastik kan indeholde en række kemikalier, såsom ftalater og bisphenol A (BPA), der kan være skadelige for menneskers sundhed, hvis de indåndes eller kommer i kontakt med huden.

Petrokemisk industri

Selvom plastikpotter kan være praktiske og billige at købe, er der mange negative sider ved at bruge dem.

For det første er plastikpotter lavet af petrokemiske produkter, som er skadelige for miljøet. Petrokemiske produkter er kemikalier, der fremstilles fra råolie, og de har været med til at skade vores planet på mange måder. Når plastikpotter bliver udsat for sol og varme, kan de frigive skadelige stoffer, som kan være farlige for mennesker og dyr. Heldigvis har vi i danmark ikke haft en petrokemisk industri siden 1978, men der importeres stadig potter fra andre lande.

Petrokemisk industri

En anden ulempe ved plastik i planteverdenen er, at vi ofte bruget plastik som potteskjuler. Disse skjulere har også en meget kort levetid. De bliver hurtigt slidte og skal skiftes ud efter et par år, hvilket kan føre til et stort affaldsproblem. Plastik potteskjulerer nedbrydes ikke i naturen, og de kan tage mange år at nedbryde. Dette kan føre til store mængder affald, som er skadeligt for miljøet og dyrene, der lever i det.

Derfor er det en god idé at overveje alternative materialer, såsom keramik, glas eller terracotta, til at opbevare planterne i. Disse materialer har en længere levetid og er bedre for miljøet, da de ikke frigiver skadelige stoffer eller skaber et stort affaldsproblem.

Luftrendsende planter

Hos potteplanten.dk sætter vi en ære i at levere en god kvalitet som kan forbedre miljøet og det er ikke kun kokospottens egenskaber som er gode. Mange af vores planter er luftrensende. F.eks. vores Dieffenbachia Summer Style.

At en plante er luftrensende betyder blandt andet at:

Planter optager skadelige kemikalier fra luften via deres blade og rødder. Når planterne optager kemikalierne, nedbrydes eller omdannes de til mindre skadelige stoffer, der ikke er så skadelige for menneskers sundhed. Planter frigiver også ilt til luften gennem processen fotosyntese, hvilket kan bidrage til at rense luften. Nogle planter kan også være med til at reducere støvpartikler i luften ved at filtrere dem gennem deres blade. Planter kan også bidrage til at reducere luftforurening ved at absorbere kuldioxid, som er en af de drivhusgasser, der bidrager til klimaforandringer. Derfor er planter generelt gode til at rense luften og gøre den sundere at ånde. Derfor kan det være en god idé at have nogle planter i hjemmet eller på kontoret for at forbedre luftkvaliteten.

En potte med god samvittighed

 

Men er det så alle planter som kan gro i kokus potten? 

 

Ja. Pottens størrelse er tilpasset enhver plante og kan nemt gå i vores potteskjulere, så der er ingen grund til at skulle plante om. 

 

Denne potte må ikke sammenlignes med en potteskjuler da det organiske materiale gør den læk.
Du kan læse mere om hvordan vi går op i bæredygtighed.

Den luftrensende plante

 

En plante som passer perfekt til kokospotten, er Dieffenbachia Summer Style - den perfekte plante til at tilføje et strejf af farve og liv til dit hjem eller kontor!

 

Denne robuste og nemme plante trives i et væld af lysforhold og behøver kun at blive vandet én gang om ugen. Og lad os ikke glemme, at Dieffenbachia Summer Style også er en luftrensende plante, der vil forbedre indeklimaet i dit hjem. 

 

Bestil din Dieffenbachia Summer Style i dag og bring sommerfølelsen ind i dit hjem med god samvittighed!

Potteskjuler til enhver smag


Denne potteskjuler er en moderne og tidsløs tilføjelse til ethvert hjem. Den unikke farve gør denne potteskjuler anderledes end alle andre på markedet, og den kommer også i mørkebrun, Rust, hvid og grå, så der er noget for alle.

Denne potteskjuler er perfekt til planter i alle størrelser, og kan bruges sammen med andre potteskjulere i forskellige størrelser eller stå for sig selv. Placer den på en hylde, på gulvet eller i vindueskarmen for at nyde den naturlige skønhed og planter i dit hjem.

Disse potter er lavet af materialer af høj kvalitet og er bygget til at holde. Giv dine planter det hjem de fortjener med disse rå og unikke potter.