Spring til indhold

De 3 mest populære ampel og hængeplanter i 2023

Introduktion


Har du også lagt mærke til de mange flotte hængeplanter som dukker op overalt Så er du bestemt ikke alene om det. Om det er rent funktionelt, at planter tager bordplads, eller fordi det stilistisk ser godt ud, så er hængeplanter det nye sort!

Det som hængeplanter kan, er at tilføje dimensioner til hjemmet. Det kan gøre at rummet føles større, ligesom et stort spejl. At lege med forskellige niveauer og dermed tilføje flere dimensioner, kan både gøres ved at sammensætte hængeplanter, gulvplanter og planter på bordet.

Disse 3 hængeplanter vil helt sikkert flyve direkte ind i hjertet hos dig.

1. Coco Ampel – Den alsidige hængeplante

Den første potteskjuler til hængeplanter på listen, tilføjer en flyvende moderne atmosfære i hjemmet. Den er naturlig og eksotisk og klæder derfor mange hjem.  Den er havnet på listen, fordi den passer til alt. Er man til den fine og elegante indretning, har Coco ampel et rundt og elegant look. Men den kan også være speciel og anderledes hvis man har et farverigt og legende hjem.

Det som er så specielt ved hængeplanter, er at de er flyvende. Den gamle ideologi om hvordan en plante skal se ud og være placeret, er blevet udfordret af et nyt, forfriskende og spændende tilgang. Men ideen er faktisk ikke så ny som vi tror.

Vi har i mange år haft vores indendørs planter til at stå tæt på gulvet, da det symboliserer planten som vokser op af jorden. Derfor kan det også virke unormalt at hænge dem op. Men faktisk er det ikke så unormalt, da det ofte ses med udendørsplanter, såsom den blomstrende hængeplante Petunia som i sin ampel, giver farver og liv til terrassen. Denne effekt og trend er nu taget indenfor. Dekoration på både væg og loft ses allerede i form af lyskæder,  også Kunst og malerier hænges på væggen for at skabe liv, men der findes nok ikke noget mere naturligt og smukt at dekorere med, end livet fra en plante.

2. Greenhouse Single & Double - Sansevieria hængeplanter

Sansevieria planten er en meget nem plante, den beder ikke om meget. Som det danske forsvar, er den udholden og stærk. Den kommer i mange forskellige størrelser og udtryk. Det som gør at disse planter favoriserer sig som hængeplanter, er at de kan overleve i flere måneder uden lys og vand. Der er derfor ingen krav til hvor du kan placere planten. Man kan f.eks. hænge planten i stuens hjørnekrog som ofte er svært at dekorere.

For at skabe et dynamisk udtryk kan man lege med niveauerne, ved at bruge 3 ens eller uens hængeplanter i forskellige højder. Ved at bruge 3 hængeplanter fremfor 2, er med til at give et mere behageligt og moderne udtryk. I den moderne indretning er man gået væk fra at indrette genstande som par og i stedet indrette med ulige tal. Det er simpelthen fordi ulige numre gør indretningen uperfekt og spændende.

Det samme gælder for potteskjulerens design. At sammensætte 3 ens potteskjulere i forskellige farver eller størrelser, er mere tiltalende end at sammensætte 3 identiske. Så hvis du vil prøve den moderne indretning, anbefaler vi et mix med Greenhouse double og Greenhouse Single, hvor man kan lege med forskellige størrelser og farver.

3. Monstera adansonii - De fyldige hængeplanter

En plante som ved første øjekast kan virke ret simpel. Men lad dig ikke narre, den flotte plante fra slægten Monstera kan blive en lang, fyldig og flot krabat. I hverdagssprog kaldes den for Swiss cheese plant, da hængeplantens særprægede blade udformer huller som i en delikat Schweizerost.

Planten stammer fra Sydamerika, hvor den har tilbragt mest af sin tid på at klatre i træer. Dens luftrødder støtter sig nemlig til det som er nærliggende, om det er jorden eller en pind, så vil den med støtte vokse sig større. Hullerne i bladende har tidligere haft det formål, at gøre planten holdbar og modstandsdygtig over for de store mængder regn som den blev udsat for i junglen.

Som stueplante kan man dog nøjes med at vande planten, en gang eller to om ugen. De tåler ikke overvanding, så  de må først vandes når de første 1-2 cm af jorden i potten er tør. For at simulere at din stue eller værelse er et tropisk klima, vil denne hængeplante elske et bad. Her vil en forstøverflaske være din bedste ven. Men planten har altså lært at klare sig uden sit bad og behøver derfor ikke dette. Medmindre man vil gøre lidt ekstra godt for planten.

Monstera slægten kan være giftig for kæledyr men der er hængeplanter særdeles gode for kæledyrsejere, da planterne kommer væk fra vores små venners færden. En plante kan være alle tiders lege-kasse for en lille kat og pludselig har man jord i hele stuen. Mens de dejlige aromatiske dufte fra planter kan tiltrække hundens opmærksomhed og her kan det være farligt hvis planten er giftig for hunde. Man kan læse på vores planteguide om den plante man søger er giftig eller om den er velegnet til et kæledyrshjem. Men lige meget hvilken plante du vælger, så er en hængeplante en nem måde at holde planter i et hjem med kæledyr.

Hurtig Shopping